Matka on varattu, varausmaksu maksettu.

On pakko olla näin aikaisin liikkeellä, jos haluaa siedettävän kokoisen huoneen/ huoneiston tämän kokoiselle perheelle. Perhehuoneita on vähemmän kuin muita, ja tämä perhe kun ei mahdu edes kaikkiin perhehuoneisiin! :)

Olemme aiemmin matkanneet kerran Aurinkomatkojen ja Finnmatkojen, ja kahdesti Tjareborgin kautta. Nyt matkamme järjestää Lomamatkat. Olemme olleet Kreikassa, Turkissa, Kyproksella ja Espanjassa, ja vaikka näissäkin kohteissa olisi paljon lisää nähtävää ja koettavaa, päätimme nähdä jotakin uutta. Vaihtoehtoina oli käytännössä Kanarian Saaret, Portugali, Bulgaria ja Italia, ja mm budjettisyistä päädyimme Bulgariaan.

Todella tärkeää tällä hetkellä meidän perheelle on se, että hotellissa on hyvät uima-altaat sekä se, että siellä tarjotaan vähintään aamupala. Kaikki neljä lastamme ovat vesipetoja, jotka viihtyisivät altaassa aamusta iltaan. Meressä tämä porukka uisi lähes yhtä miellellään, mutta uima-altaan puolesta äänestämme minä sekä kuopus; hiekkaa ei tarvitse puhdistaa eväistä joka haukkauksen jälkeen, saati sitten iholta ja vaatteista ja pyyhkeistä ja uimapuvuista... Merivesi taas on kuopuksen mielestä paljon pahemman makuista kuin kloorivesi :D

Kirjoitan tarkoituksella "tällä hetkellä", sillä olen huomannut miten jokainen etelänmatka osaltaan muuttaa perheemme mielikuvia ja sitä mukaa myös mielipiteitä siitä, mikä on tärkeää tai vähemmän tärkeää matkalla.

Tällä kertaa otimme All Inclusive -paketin. Tähänkin olemme nyt suunnanneet pikku hiljaa; ensimmäisillä matkoillamme huolehdimme ruoista aamupalaa myöten itse, valmistimme jonkin verran itse ruokaa ja kävimme päivittäin eri ruokapaikoissa syömässä. Sitten lisäsimme hotellin aamupalan mukaan, viime kerralla söimme jos lähes jokaisen ruoan hotellilla, ja nyt tuntuu ylelliseltä olla huolehtimatta ruokailuista itse.

Olemme varanneet myös joitakin kohteesta järjestettäviä retkiä matkaamme, niiden toteutuminen tosin ei ole varmaa ennenkuin on riittävä määrä osallistujia ilmoittautunut. Sen vuoksi tuntuu hassulta maksaa nuo retket etukäteen. En ole vielä ottanut selvää miten rahat palautetaan meille jos retkiä ei järjestetäkään.

Lasten kanssa tutustumme kohteeseen etukäteen internetin ihmeellisen maailman avulla. Lähinnä käyttäen Googlen kuvahakua ja karttoja :)  Kekilämpötila kohteessa matkan ajankohtana +28.